Johan Paalzow: Bättre start hade jag inte kunnat få

Johan Paalzow: Bättre start hade jag inte kunnat få

[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

Min tid på Örebro Konstskola började 1994-96.

Valet av skola var naturligtvis viktigt och jag visste att jag ville söka mig till en konstutbildning med en annan inriktning än den gängse normen.

Jag kände att det fanns så mycket mer än att teckna och modellera modell, att det var viktigt att orientera sig mot samhället i stort och att få tid att experimentera.

Att tänka utanför ramen är ett sådant begrepp man slänger sig med, men som verkligen är relevant när man pratar om undervisningen på Örebro Konstskola.

För mig blev skolan ett labb för ide, form och material, och vid sidan av den obligatoriska undervisningen fanns utrymme för att utforska det som var ens eget.

Årligen gjorde vi också konstresor för att få ett mer internationellt perspektiv.

Den studiemiljön, de vänner, kollegor och lärare som jag träffade då har i stor utsträckning bidragit till den konstnär jag är nu.

En bättre start hade inte jag kunnat få.

 

Johan Paalzow

 

PS. Jag arbetar mycket i Beijing just nu. En stor del av min praktik handlar om konstarbeten till det offentliga rummet. Jag undervisar också i skulpturstudion på Konstfack, kom och hälsa på. Jag kommer ju till Örebro med ca 10-14 studenter i sommar. Konstfack ska ju få vara en del av Open Art. DS

Du kan se mer av Johan Paalzow på www.johan-paalzow-sculptural-works.com

[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_image src=’http://orebrokonstskola.se/wp-content/uploads/2015/02/GamlaGatanOrebro..jpg’ attachment=’503′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=’av-hover-grow’ link=” target=” caption=’yes’ font_size=” appearance=’on-hover’ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#bc0d3c’ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”]
Johan Paalzow
[/av_image]

[/av_one_half]