Sara Lundén: Fullkomligt dräpande

Sara Lundén: Fullkomligt dräpande

Sara Lundén – Dödsmässa för en cigarett

Plötsligt vet jag inte alls vad jag skulle skriva om jag skulle skriva något om tiden på Örebro Konstskola. Ska jag ta med tillfället då Peter Ern tittade på en krokiteckning som jag gjort och sa: ja, så ser det ut. Fullkomligt dräpande. Det var uppenbart att det inte alls var så det såg ut. Borde jag ta med när hela skolan åkte till Venedigbiennalen i buss och vår lärare Åsa Herrgård, när vi äntligen kommit fram, förklarade sin avsky för gruppresor. Eller Eugen Krajciks uppfordrande stämma när han körde oss runt södra Gotland: titta! titta! när vi låg och klamrade oss fast på taket till hans minibuss, för där fick man nämligen enligt honom den allra bästa utsikten över landskapet. Det här var ju ändå 1992-1994, det är längesedan. Vad hände sen?

Sara Lundén

Du hittar mer om Sara Lundén på www.saralunden.com & www.shinyassrecords.se