Ansökan till Örebro Konstskola för hösten 2021

Anvisningar för sökande till Örebro Konstskola

Ansökan

Ansökan ska utgöras av arbetsprover samt ett ifyllt exemplar av skolans ansökningsblankett. Ansökan kan antingen göras digitalt nedan eller så kan du ladda ner blanketten nedan. Sista ansökningsdag 25 Maj.

Ansökningsblankett

Bilder kan antingen laddas upp nedan eller skickas separat med e-post till ansokan@orebrokonstskola.se. Det är helt gratis.

Linjer

Du söker till Örebro konstskola och 2-årig Konstnärlig grundutbildning.

Ansökningstid

Ansökan till skolan kan göras från 1 april till 25 maj 2021. Ansökningsprover som skickas med post ska vara poststämplade senast 22 maj.

Behörighet

Du kan söka till skolan om du kan visa din konstnärliga begåvning, har genomgått svenskt gymnasium eller motsvarande. Allmän behörighet till högskola behövs (undantag kan göras).

Skolans inriktning

Skolans utbildning omfattar två år. Dess inriktning är Fri konst (måleri, skulptur och nya uttrycksformer). Skolan har ett antal obligatoriska kurser där vi till exempel går igenom grunderna i olika måleriska eller skulpturala tekniker. Skolan har även några valbara kurser där det finns möjlighet att hitta individuella intresseområden att fördjupa sig i. I projekt form kan man även under en längre period arbeta koncentrerat med något ämne eller någon teknik man fastnat för.

Arbetsprover för Fri konst

För att bli antagen till Konstnärlig grundutbildning ska konstnärlig begåvning styrkas genom följande obligatoriska arbetsprover:

• Självporträtt i valfri teknik. (Skolan är flexibel i tolkningen av vad ett självporträtt kan vara, tänk kreativt)
  • Modellteckning (croquis).
  • Skriftlig redogörelse varför du vill bedriva konstnärliga studier och dina förväntningar på Örebro Konstskola (ungefär motsvarande en maskinskriven A4-sida, plats finns på ansökningsblanketten).
  • Om du redan nu har en idé om ett längre projekt du skulle vilja arbeta med får du gärna presentera den, plats finns på ansökningsblanketten.
  • 4-7 verk, i valfria tekniker.

För att dina arbetsprover ska bedömas krävs att alla ovanstående arbeten finns med. Du kan skicka fotografier av arbetsproverna med epost. Om du skickar fysiska arbetsprover till oss ska de packas och monteras väl. Varje enskilt arbetsprov ska vara märkt med den sökandes namn och adress. Örebro Konstskola tar inget ansvar för arbetsproverna.

Arbetsproverna ska packas och monteras väl. Varje enskilt arbetsprov ska vara märkt med den sökandes namn och adress. Örebro Konstskola tar inget ansvar för arbetsproverna.

Tillbakalämning av arbetsprover

Markera på ansökningsblanketten om arbetsproverna ska återsändas med post eller hämtas. Arbetsproverna återsändes mot postförskott som motsvarar fraktkostnaden. De arbetsprover som ej ska återsändas med post kan hämtas på Örebro Konstskola 10 juni kl 10.00-16.00. Ej hämtade arbetsprover kommer att kastas omedelbart.

Ansökningsavgift

Ansökan är kostnadsfri.

Bekräftelse och terminsavgift

Besked om antagning sker i slutet av maj. Du som antagits ska bekräfta att du kommer att ta din plats på skolan anspråk på en särskild blankett som skickas till dig. När bekräftelsen är gjord får du en räkning på 1500 kr att betalas som delbetalning för terminsavgiften. Annars förlorar du din plats. Den totala terminsavgiften är 13 000 kr. Vid terminsstart ska resterande 11 500 kr betalas omgående. Om du har rätt till studielån kan du få ett särskilt tillägg (merkostnadslån) som täcker terminsavgiften. En elev som skriftligen accepterat sin plats på skolan kan inte återfå terminsavgift vid eventuellt avhopp.

Mer information

Ring rektor Lars-Erik Wahlberg på tel 073-529 47 77 eller e-posta på lars-erik@orebrokonstskola.se om du behöver veta mer. Kom gärna och hälsa på om du har möjlighet.

Örebro Konstskola, Beväringsgatan 14, 703 65 Örebro.

Ansökningsformulär

ANSÖKAN AVSER KONSTLINJEN, ÖREBRO KONSTSKOLA

Om du just nu använder en internetuppkoppling där det finns en risk att den är instabil; så rekommenderar vi att du kopierar din text och sparar lokalt innan du sedan klickar ”Skicka” nedan – så att du inte riskerar att behöva skriva om texten igen.

Säkerhetsfråga: för att bevisa att du inte är en bot måste du svara på säkerhetsfrågan. Tänk på att ha stor begynnelsebokstav