Örebrokonstnärer åker till Malta

Örebrokonstnärer åker till Malta

Mahallafestivalen är en stor internationell kulturfestival som arrangerats på lite olika platser. I år går den av stapeln på Malta 17-25 november. 52 konstnärer och författare från 20 olika länder deltar.

Denna gång kommer ett antal Örebrobaserade konstnärer att delta i Mahallafestivalen. Inbjudan har förmedlats av Örebro kommuns fristadskonstnär Fikret Atay som själv är en internationellt känd videokonstnär. Förutom honom kommer Rio Drop, Mark Andersson, Sara Olausson, Peter Ekström, Ludivine Thomas och Benny Andersson, som alla är verksamma konstnärer i Örebro, att delta i festivalen. Dessa konstnärer kommer att delta i festivalen och flera av dem kommer också att resa till Malta med ekonomiskt bidrag från Örebro kommun och Region Örebro län.

Så här säger Fikret Atay:
– Contemporary art is a very international phenomenon. If you want to develop as an artist it is important to participate on the international art scene.

Och Peter Ekström säger så här:
– Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss konstnärer i Örebro. Vi är lika bra som andra konstnärer ute i världen. Det är viktigt att vi också får chansen att visa detta. Förhoppningsvis blir detta en öppnad dörr för örebrokonstnärerna för fortsatt internationellt deltagande.

Kontakta Peter Ekström (som kan förmedla kontakt till övriga deltagare) om mer information önskas. Telefon 0705-175815.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *