Misslyckat måleri

Målning av Pär Strömberg och NUG.

Painting Failures är titeln på en ny utställning på Moderna Museet i Malmö. Idén har varit att arbeta vidare med varandras omöjliga och för konstnären inte längre intressanta målningar. Meningen med utbytet är att föra en dialog i färg och skapa en diskussion om måleri mellan konstnärer på deras egna villkor. De lämnade, oavslutade eller misslyckade målningarna har fördelats slumpmässigt genom lottning och sedan bearbetats vidare av en mottagare som fått helt fria händer.

I detta projekt deltar bland andra Viktor Rosdahl, tidigare elev på Örebro Konstskola och Pär Strömberg, likaså tidigare elev och numera lärare på skolan.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *