Loulou Cherinet på Göteborgsbiennalen

dff7b7c1-8a73-4d2b-a14f-64eb1bac9ca7Det blir konstbiennal i Göteborg i år igen. GIBCA heter den och öppnar 12 september och pågår till 22 november. I biennalen kommer det platsspecifika projektet House of Words (HoW) att vara en del. Det är en paviljong ritad av arkitekten Santiago Cirugeda, Recetas Urbanas och den initieras av Loulou Cherinet. Hon kommer att utarbeta ett koncept baserat på ett utbud av tvärkulturella och tvärvetenskapliga program vilka kommer att äga rum inom ramen för HoW.

Med hänvisning till en traditionell mötesplats, vanlig i vissa afrikanska samhällen, ”la Casa de la Palabra”. kommer House of Words att fungera som en social plattform för erfarenhetsutbyte och berättande. HoW ska byggas med återvunnet material och fysiskt anslutas till Röda Sten Konsthall. Dess byggnation, som leds av Santiago Cirugeda, kommer att engagera frivilliga personer och grupper i en kollektiv process. Cherinets projekt kommer att kompletteras med ett curaterat offentligt program i samarbete med biennalens curator Elvira Dyangani Ose.

Loulou Cherinet är ledamot i Örebro Konstskolas styrelse.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>