Croquis våren 2017

Teckning av Jimmy Taylor

Den öppna croquisteckningen för våren 2017 startar 21 januari och pågår varje lördag fram till och med 6 maj med undantag för Påskafton 15 april.

Hur stavas egentligen croquis? Kroki, croki, croquis… Hur som helst handlar det om teckning med levande naken modell som förlaga. Oftast är det fråga om korta snabba ställningar och det handlar om att i några snabba drag fånga balans, volym, rörelse och så vidare.

Denna viktiga träning är en hörnsten i all konstundervisning. På Örebro Konstskola har vi sedan många år tillbaka öppen croquisteckning på lördagar. Då kan vem som helst komma till Örebro Konstskolas Nya ateljé på Beväringsgatan 13  (vissa tillfällen är flyttade till lokalen tvärs över gatan) mellan kl 11.00- 14.00 och teckna. Det är drop-in och du behöver inte förhandsanmäla dig. Det kostar 100 kr per tillfälle (det blir rabatt om du betalar för tio tillfällen på en gång. Du betalar direkt till modellen. Det är ingen lärare. Konstelever från Kävesta Folkhögskola och estetelever från gymnasiet går gratis).

Papper, penna, kol och allt sådant tar du med själv. Stafflier finns på plats.

Välkommen!

2 kommentarer om “Croquis våren 2017